Kwartaal Nieuwsbrief

Voorwoord


Het jaar 2019 is inmiddels weer afgesloten, hiermee zijn we ook een nieuw decennium ingegaan.

Voor beleggers was 2019 een jaar waar we met plezier op terugkijken.

Blauwtulp start 2020 en het nieuwe decennium met een fusie met de Auréus Groep. De fusie zal begin februari 2020 gaan plaatsvinden. Na de fusie heeft Auréus Groep circa € 1,2 miljard aan beheerd vermogen. Auréus zal vanuit verschillende locaties in Nederland opereren, te weten Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Venlo, Heerlen en Maastricht.

De wereld van vermogensbeheer verandert snel. Door toenemende regelgeving, veranderende automatisering en daarmee stijgende kosten is schaalvergroting van toenemend belang. Dit om u een optimale en betaalbare dienstverlening te kunnen waarborgen.

Voordelen van de fusie voor u.
Wij kunnen dankzij deze fusie u een toekomstbestendige, persoonlijke en servicegerichte dienstverlening blijven bieden. Onze belangrijkste redenen voor de samenwerking zijn:

  •  Realisatie van schaalvoordelen, door de omvang hebben we een betere onderhandelingspositie ten opzichte van beleggingsfondsen en depotbanken; De nieuwe organisatie heeft de ambitie om haar beleggingsportefeuilles verder te
    verbreden en te optimaliseren. Hierbij beleggen we naast beursbeleggingen ook in vastgoedprojecten of private equity opportuniteiten;
  • Bundeling van hoogwaardige kennis en ervaring, in combinatie met innovatie moet gaan resulteren in een verdere ontwikkeling van ons service- en dienstenpallet;

We vinden het uitermate belangrijk om voor u herkenbaar en vertrouwd te blijven. Een aantal elementen die ons als Blauwtulp kenmerken, zoals betrokkenheid en persoonlijke aandacht, hebben ook in de nieuwe organisatie prioriteit. Bovendien blijft uw vaste aanspreekpunt hetzelfde en blijft ook onze prachtige locatie gehandhaafd. De strategieën en beleggingsfondsen blijven we als Blauwtulp onverminderd doorzetten. Uiteraard zullen we in de groep kijken naar alternatieven waarmee we onze dienstverlening nog beter kunnen maken.

We kijken ernaar uit om met u het nieuwe decennium in te gaan en wensen u dan ook een gezond, gelukkig en profijtelijk 2020!