Kwartaal Nieuwsbrief

UW VERGADERLOCATIE OP 165 METER HOOGTE?


Blauwtulp Wealth Management is gevestigd op een unieke locatie in de Maastoren in Rotterdam. Het gebouw dat ook op de voorpagina van deze Nieuwsbrief staat afgebeeld, is met een hoogte van 165 meter het hoogste gebouw van Nederland en de Benelux. Het kantoorgebouw is gesitueerd aan de zuidelijke oever van de Nieuwe Maas in, in de wijk Kop van Zuid.

De Maastoren bij avond

De Maastoren werd tussen 2006 en 2010 gebouwd en telt 44 bovengrondse verdiepingen en daarnaast nog twee ondergrondse verdiepingen. Het kantoor van Blauwtulp Wealth Management bevindt zich op de 43e verdieping. Onze Boardroom biedt medewerkers en bezoekers dagelijks een fantastisch uitzicht over Rotterdam en omstreken. Incidenteel wordt de Boardroom ook verhuurd aan externe partijen.
De Maastoren dient als het hoofdkantoor van de Nederlandse tak van Deloitte en wordt daarnaast o.a. gebruikt door AKD. De vloeroppervlakte van de Maastoren bedraagt ongeveer 69.000 m².

De Maastoren is ontworpen door Dam & Partners Architecten. Ook de architectenfirma Odile Decq Benoit Cornette was bij het ontwerp betrokken en het architectenbureau OTH ontwierp het interieur. De wolkenkrabber bestaat uit twee hoofddelen: één met een hoogte van 165 meter en één die licht gedraaid tegen die eerste aanstaat met een hoogte van ongeveer 105 meter. Daarnaast heeft de Maastoren een lage glazen uitbouw.

De voet van de Maastoren staat op een zandlaag, die zich weer boven kleilagen bevindt. Twee zijden van de voet van het gebouw bevinden zich in de Nieuwe Maas. De fundering van de Maastoren bestaat uit bijna 500 heipalen waarop een twee meter dikke funderingsplaat rust. Daarboven bevindt zich de onderste verdieping van de parkeergarage.

De Maastoren wordt omhuld door panelen, die de buitenkant zijn kleuren geven. Tussen die panelen bevinden zich de ramen. De kleur van de Maastoren verandert geleidelijk naarmate de wolkenkrabber hoger reikt: onderin is het gebouw donkergrijs en bovenin zilverwit. Om deze kleurenverschillen te creëren zijn de onderste panelen van natuursteen en de bovenste van 22 verschillende tinten aluminium. Het aluminium, dat net iets meer dan de helft van de gevel beslaat, wordt steeds lichter. De bedoeling van de veranderende kleuren is om mee te kleuren met de horizon. Het donkergrijs onderin verwijst daarbij naar de kade van basalt. De gevel bij de liften is in tegenstelling tot de rest van de gevel geheel van glas. In de parkeergarage bevinden zich tussen de panelen roosters in plaats van ramen. Deze roosters verminderen de windoverlast.

Om aanvaringen van grotere schepen te voorkomen beschikt de Maastoren over remmingen. Ook beschikt het gebouw over een aanlegplaats voor watertaxi’s. De Maastoren wordt uitsluitend verwarmd en gekoeld met behulp van het rivierwater uit de Nieuwe Maas.

De Boardroom

Wilt u ook eens ervaren hoe het is om op grote hoogte te vergaderen? Dan bestaat de mogelijkheid om onze Boardroom te huren.
Meer informatie kunt u opvragen door een e-mail te sturen aan Boardroom@Blauwtulp.com