Kwartaal Nieuwsbrief

Masterclass: Verandering, Totempalen en Magie – Een Antropologische kijk op (cultuur) veranndering


In de masterclass laat ze zien dat een cultuurverandering geen stroperig en moeizaam
proces hoeft te zijn en dat een complexe organisatieverandering te managen is. Hoe? Door de principes toe te passen die we als mensheid al eeuwen kennen. Vanuit de wetenschappelijke discipline van de culturele antropologie is veel kennis vergaard over hoe mensen dat doen: veranderen.

Als je weet wat rites-de-passages zijn, dan weet jeook hoe je de onzekerheid bij change moet managen. Weet je wat liminaliteit is, dan snap je welk type leiderschap nodig is bij change. Een masterclass over cultuurverandering, maar niet vanuit het bekende jargon van organisatiekunde of de bekende managementliteratuur. Het gaat over de ziel, de totem, de spirit van de organisatie. Over de magie van veranderen. Structuur, cultuur, de roep om duidelijkheid, veranderend machtsevenwicht – na deze
lezing weet je eindelijk wat je er mee aan moet. Een ‘harde’ lezing vol praktijkvoorbeelden en praktische tools voor de eigen organisatie in verandering. Maar wel met de exotische toon van de Corporate Antropologie. Je leert hoe je de kracht van de ‘liminale fase tussen het oude en het nieuwe optimaal kunt benutten.

Hoe je overgangsmomenten ritualiseert, weerstand wegneemt, hoe de machtsfactor van wezenlijke invloed is op het veranderproces en wat de ideale regierol is bij verandering. Je weet ‘hoe je een totempaal verplaatst’ en begrijpt waarom veranderen zonder magie kansloos is. Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog, spreker, chief en oprichter van de Academie voor Organisatiecultuur en auteur van managementboek van het jaar 2016 De Corporate Tribe, en van Building Tribes en Da’s gek. Ze reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Ook stond ze 25 jaar lang als manager/bestuurder met haar voeten in de corporate klei. Als expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap maakt ze organisaties graag klaar voor verandering en is ze een sparringpartner voor boards. Verder is ze spreker en publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands.

Schrijf je in met 50% korting via de link
(https://hetontwikkelaarsgilde.nl/academie_items/masterclasses-veranderkunde/) en gebruik de kortingscode: BLAUWTULP