Kwartaal Nieuwsbrief

“DURVEN EN DOEN”


Het begon met een spontaan idee van twee ondernemers uit Dordrecht die zin hadden om naast hun andere zakelijke activiteiten een ‘glossy’ te maken, het 078MGZN. Een lifestyle magazine met veel redactionele artikelen, aantrekkelijk gemaakt voor een jong en groot publiek. Er bestond al een aantal lifestyle magazines in Dordrecht en in de regio, maar daar deinsden deze ondernemers niet voor terug. Integendeel: “Waar één magazine is, kunnen er ook twee zijn”, is het simpel klinkende motto van deze ondernemers die gaten in de markt met vernieuwingen opvullen.

Jan van Laar en Leo Pap zijn de initiatiefnemers en gaven het magazine in eigen beheer uit. In juni 2016 rolde het eerste exemplaar van de pers. “Het was eigenlijk al meteen een succes, mede omdat we iets extra’s doen voor de adverteerders”, vertelt Leo. “We nodigen alle adverteerders, partners en medewerkers uit om de lancering van het 078MGZN bij te wonen tijdens een netwerkborrel, de 078 Business Borrel.” Vanwege de eerste succesvolle edities kregen ‘de mannen van 078’ de smaak van het uitgeven te pakken. Binnen een jaar ging de ontwikkeling rondom bladen maken zo hard, dat versterking nodig was. “Per 1 augustus 2017 is Stanley Matena mede-eigenaar geworden en vanaf dat moment zijn we ook echt naar buiten getreden als mediapartner”, aldus Leo.

Doelgroepenmagazines

Met een team van freelance redacteuren en fotografen worden inmiddels verschillende lifestyle magazines, presentatiegidsen, een horecakrant en een maandelijks huis-aan-huis krant uitgegeven. “En we hebben nog veel meer ideeën op de plank liggen, papier is niet dood of saai. Kranten en bladen worden nog steeds goed gelezen. Mensen vinden het ook echt leuk om over hun eigen stad of regio te lezen. We zien mogelijkheden om verschillende doelgroepen te bedienen en hun met onze publicaties echt iets leuks in handen te geven.”

Doen in Dordrecht app 078Media B.V. kijkt verder. “Het is heel simpel,” vervolgt Leo, “adverteerders zijn onze klanten en we willen hen een zo breed mogelijk pakket aanbieden om zichtbaar te zijn in de regio. Ook online dus.” In samenwerking met Dordrecht Marketing, hebben we de ‘Doen in Dordrecht’ app ontwikkeld. Die is nu enkele weken beschikbaar en wordt nog dagelijks aangevuld met nieuwe data. Ondertussen wordt door onze promotiecampagne de app volop gedownload. De naam van de app zegt het al: alles wat er te doen is in Dordrecht wordt zichtbaar onder één knop. Zowel voor inwoners als dagjesmensen is er gemak en overzicht. Ideaal om als bedrijf, winkelier, horecaondernemer, culturele instelling etc. zichtbaar te zijn. Daar wíl je gewoon in zitten. We geloven erin en daarom zijn we deze formule verder aan het uitrollen in andere steden en gemeentes, zoals nu in Rotterdam. Je kunt natuurlijk perfecte combinaties maken met offline media. Print en digitaal versterkt elkaar”, aldus Leo Pap.

Print- en drukwerk
“Als vanzelf kregen we aanvragen vanuit het MKB om ook drukwerk te verzorgen. Flyers, brochures, visitekaartjes, uitnodigingen, etc. Die stap was niet zo groot omdat we vanuit de advertentiewereld een eigen studio hebben met mensen die kunnen ontwerpen, dtp’en en alles druk- of printklaar kunnen maken. Voor onze klanten levert het gemak op om één partij te hebben voor reclame- en marketingdoeleinden.”

Volop plannen
“Wij zijn een jong mediabedrijf maar met oude rotten in het ondernemerschap, we zijn niet bang om dingen te proberen. We denken bijvoorbeeld aan een 078 Business beurs en aan een groot publieksevenement. Onlangs hebben we een 078Wine in de markt gezet. Een eigen merk wijn die we in de horeca gaan wegzetten. Hiermee geven we aan dat we vooral doen wat we leuk vinden en als het aanslaat verzinnen we er weer wat bij. Het klinkt simpel en misschien is dat het ook, maar durven en doen moet wel in je bloed zitten.”

www.078media.nl

Bent u of kent u een ondernemer die ook zo trots is op zijn of haar bedrijf? Wij als ondernemende vermogensbeheerder geven u graag een podium. U hoeft geen klant bij ons te zijn.

Geïnteresseerd? Neem contact op met de redactie: ed.goris@blauwtulp.com