Kwartaal Nieuwsbrief

De ondernemer vertelt: Handgepatineerde lederen zitmeubelen


Vorm en Stijl is toonaangevend in exclusieve handgepatineerde lederen zitmeubelen met een tijdloos karakter, deze meubelen passen zowel in een klassiek, tijdloos als modern interieur.

Eigenaren Aart Kraaijenhof en Marijn Timmers zijn in 2008 begonnen met handgepatineerde natuurlederen meubelen van vooral bestaande topmerken zoals o.a. Molinari, Leather Chairs of England en Nico van Oorschot. Al snel is dit uitgebreid met het volledig restaureren van oude, veelal antieke, onder architectuur gemaakte fauteuils van o.a. Amsterdamse School, Jugendstil en Art Deco stijlperiodes in hun eigen atelier/stoffeerderij.

Ook is er een uitgebreide collectie van handgemaakte nieuwe schapenlederen banken, oorfauteuils, clubfauteuils en hockers. De collectie bestaat dan ook uit nieuwe items maar ook stoelen en banken van 100 jaar oud.

“Om een voorbeeld te geven van ons werk: een aantal jaar geleden hebben we op veler verzoek diverse chesterfield banken en fauteuils ontwikkeld die we van begin tot eind zelf maken; het uittekenen en bouwen van de houten frames, het opbouwen met vulmaterialen, bekleden met de beste kwaliteit schapenleder en als finish patineren we het leder in de kleuring naar wens van de klant. Het comfort wat u beleeft in onze meubelen wordt gecreëerd doordat ze traditioneel handgemaakt zijn en er gebruik wordt gemaakt van alleen het allerbeste natuurlijke kwaliteitsleder. Onze lederen meubelen worden op maat gemaakt en naar wens gekleurd. Kenmerkend voor dit type leder is dat het niet gecorrigeerd/geprint leder betreft, met andere woorden, 100% natuurecht. Door de open structuur van het leder (niet gedekverfd) voelt het zeer soepel en comfortabel. Dit in tegenstelling tot het gangbare goedkope leder dat vaak koud en stijf (geplastificeerd) aanvoelt. “ Er wordt gewerkt voor de particuliere markt maar ook grotere (zakelijke) projecten worden opgepakt. Zo is er vorig jaar een prachtige opdracht geweest voor de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam. “We hebben daar een groot aantal bestaande zitmeubelen volledig gerestaureerd en daarnaast meerdere nieuwe chesterfield banken gemaakt. Geweldig om voor zo’n mooie locatie te mogen werken en het resultaat is om trots op te zijn. Voor een jubileumspecial van het tv-programma Verborgen Verleden hebben een aantal van onze fauteuils als mooie en passende sfeersetting in de Beurs van Berlage gestaan, ook daar zijn we trots op.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorm en Stijl heeft 2 vestigingen, in hartje Amsterdam midden in de Jordaan (vlak naast de beste appeltaart van Amsterdam volgens velen) en in Heemstede tussen Haarlem en Zandvoort. Omdat er veel arbeid in het ambachtelijk vak gaat zitten en we met een klein team werken zijn de winkels uitsluitend op zaterdag geopend of op afspraak. “Daar krijgen we nog wel eens vragen over maar alle meubelen worden op de website gepresenteerd dus feitelijk zijn we 24/7 open. Een gedeelte van het aanbod kan snel wisselen, vaak zijn dit namelijk eenmalige pareltjes. Ons advies is dan ook: houd onze site in de gaten en bent u geïnteresseerd in een item, maak een afspraak.”

Nieuwsgierig geworden naar het actuele aanbod:
Kijk op www.vormenstijl.com